БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА при поръчка над 120лв.
Господин Тамян Спокойствие и мотивация Етеричните масла и Фитнеса

Етеричните масла и Фитнеса

Обичате ли дългите, изтощителни тренировки във фитнеса или всеки път, когато стане време за редовната тренировка, се влачите с нежелание към залата? При всички положение, физическите упражнения под една или друга форма допринасят за здравия организъм. Етеричните масла сами по себе си имат много благоприятно въздействие върху тялото и душата, но в комбинация с редовни тренировки и здравословно хранене, се постигат чудеса както за тялото, така и за ума и психиката ви.

Поддържане на чисти дихателни пътища

Както знаем повечето трениращи, едно от най-важните неща във всяка успешна тренировка е правилното разпределяне на въздуха и главно дишането по време на самите упражнения. За чисти дихателни пътища, може да използвате етерични масла като Мента или Еквалипт. Нанесете една/ две капки на китките или в областта на гърдите и вдишайте аромата.

Може да ползвате и Респираторния бленд (Breathe® – Respiratory Blend) – той е комбинация между няколко етерични масла, като след него, поемайки въздух, ще имате усещане, че дихателните ви пътища се простират от главата до малкото пръстче на крака ви.

Пълноценно възстановяване на мускулите

Някои от етеричните масла имат затоплящо или охлаждащо действие, което ги прави изключително подходящи при масаж за възстановяване на мускулите след физически упражнения. Нанасят се на краката, стъпалата, ръцете, раменете, гърба и врата.

Етерични масла със затоплящо действие

Етерични масла с охлаждащо действие

Използвайки етеричните масла при масаж, те могат да помогнат на тялото да се загрее или изстуди и по този начин да допринесът за по-бързо възстановяване на мускулите след физическа тренировка. В ароматерапевтичните масажи етеричните масла се използват от векове като създават едно уникално ароматно преживяване с подходяща среда за релакс и комфорт, а в същото време балансират емоциите и премахват стреса.  

Хидратация

Хидратацията е ключът към здравия организъм, особено преди, по време на и след тренировка, понеже тялото губи страшно много вода при изпотяване (да, това, което първоначално изхвърля вашето тяло не са мазнини, а вода). Дехидратацията може да отслаби вашия организъм и да доведе до сериозни здравословни проблеми. Имате ли проблем с приема на вода? За щастие живеем в такива времена, че за всеки проблем има измислени по няколко решения, в случая може просто да си изтеглите приложение, което да ви напомня кога и по колко количество вода да приемате. Нашият съвет е да се сдобиете с персонално шише (препоръчително да е стъклено), което ежедневно да пълните с филтрирана вода, като добавяте по няколко капки от цитрусово етерично масло като Лимон, Лайм, Грейпфрут, Див портокал или Бергамот.  Цитрусовите етерични масла допринасят за пълната хидратация на вашето тяло, а и оставят свеж вкус и невероятен аромат.

*Забележка: Бъдете внимателни с цитрусовите етерични масла и специално с това от Лимон. Не добавяйте голямо количество (1-2 капки на 120мл. вода) , защото при хората с камъни в бъбреците, може да се усети неприятна и остра болка, заради разграждащите му свойства.

Качествен и спокоен сън

И последно, но не на последно място, за да подготвите тялото за следващата тренировка, е нужно то да бъде напълно заредено и възстановено, а това е невъзможно без качествения и спокоен сън. Предлагаме два варианта за постигане на нужната релаксация чрез използване на етерични масла и/или смеси.

  • Преди лягане дифузирайте половин/един час етерично масло от Лавандула или Хармоничен бленд, това ще създаде спокойна и релаксираща атмосфера, която ще ви предразположи по-лесно да заспите. Също така може да напръскате възглавницата и чаршафите с етерично масло от Лавандула.

Реклама

Хареса ли Ви статията? Оставете Вашия коментар :)

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Може би ще сме полезни и с това...

error: Content is protected !!