БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА при поръчка над 120лв.
Господин Тамян Опознай, за да обикнеш Етерично масло от Тамян doTERRA – Оман, Сомалия и Етиопия

Етерично масло от Тамян doTERRA – Оман, Сомалия и Етиопия

Етеричното масло от Тамян на dōTERRA е собствена смес от четири различни вида смола от дървета Boswellia: Boswellia Carterii, Boswellia Papyrifera, Boswellia Frereana и Boswellia Sacra. Различните дървета процъфтяват в различни среди и видове почви. Например дърветата Boswellia Carterii растат най-добре в пясъчни почви, докато дърветата Boswellia Frereana растат най-добре в сух скалист терен. Дърветата от Boswellia Frereana също произвеждат смоли, като техните са с най-голям размер от вида Boswellia. dōTERRA  доставя от множество места, за да гарантира, че събира най-качествената смола от местата, където всяко едно от дървесните видове Boswellia расте най-добре.

Какъв е методът на добиване?

Тамянът е ценена търговска стока от древни времена от египтяните, асирийците, персите, македонците и кушитите. Тези скъпоценни смоли олицетворяват един от световните търговски пътища.

Етеричното масло идва от смолата на дървото. Т.н. „сълзи“ се почистват внимателно и се организират по размер и цвят преди дестилация – това обикновено се прави от жени.

В Сомалия тамянът идва от региона Санаг на планината Кал Мадоу. Приблизително една трета от населението на Сомалия живее в този регион, а прибирането на реколтата е основният източник на заетост. Дърветата се предават през поколенията, а отделните жътвари имат достъп до определени региони чрез племенно право.

Обикновено смолата се добива, продава се на магазинери (които след това я продават на посредници) и в крайна сметка пристига в пристанище за износ. За съжаление с тази система често се възползват комбайните, които в крайна сметка получават най-ниската заплата за някои от най-трудните работи. Вместо това dōTERRA работи директно с хората, които прибират и сортират смолите. Дори допринася значително за изграждането на складове в планините, където тези смоли се събират, сортират и съхраняват – отново предимно от жени, което осигурява важни възможности за заетост в тези много отдалечени райони.

Повече за Тамянът може да научите тук.

За какво се използва Тамянът?

  • Тамянът успокоява и балансира емоциите. Смята се, че маслото предава съобщения на лимбичната система на мозъка, за която е известно, че влияе на нервната система.
  • Дейста подмладяващо и възстановяващо за кожата, използва се за изглаждане на несъвършенства и бръчки по лицето.
  • Облекчава мускулни и ставни болки, като подобрява локалната циркулация.
  • Повишава имунитета, като унищожава опасни бактерии.
  • Действа противовъзпалително и противотуморно. Изследователи в Китай изследваха противораковите ефекти на маслата от тамян и смирна върху пет линии на туморни клетки в лабораторно проучване. Резултатите показаха, че клетъчните линии на човешки рак на гърдата и кожата показват повишена чувствителност към комбинацията от етерични масла от смирна и тамян.
  • Използва се като почистващ препарат, заради антимикробното си действие.
  • Помага при респираторни инфекции от настинка или грип.

Фондация Healing Hands

Фондацията dōTERRA „Healing Hands“  подпомага усилията на лидери от множество кланове или патрилинейни групи в Сомалия, които се обединиха с цел да осигурят образование на децата си.

През 2017 г. силна суша остави над 6 милиона сомалийци, половината от населението на страната, опустошени поради умиране на добитък и провалени култури. „Healing Hands“ бързо реагира на кризата, като дари над 1,5 милиона долара за спешни хранителни пакети и консумативи за подпомагане на 4000 семейства в 32 от най-силно засегнатите от сушата села. Освен това две училища, които „Healing Hands“ преди това изгради, служеха като центрове за подпомагане на засушаването на тези общности по време на кризата.

Съвсем наскоро „Healing Hands“ е дарила над 3 милиона долара за развитието и изграждането на Специализираната болница в Санааг, която след завършването си в началото на 2020 г. ще бъде първият действащ доставчик на здравни грижи от този вид в слабо развития регион Санааг в Сомалия. Достъпът до професионално здравеопазване в района не е налице, което принуждава много местни жители да изминават много далечни разстояния или да се откажат от медицинска помощ. Тази нова болница ще осигури достъп до животоспасяващи услуги на десетки хиляди хора, които живеят и работят там.

„Healing Hands“ също подкрепя и финансира инициативи за добив на чиста вода в районите на Етиопия.

Повече за Фондацията може да научите тук.

Реклама

Хареса ли Ви статията? Оставете Вашия коментар :)

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Може би ще сме полезни и с това...

По стъпките на ТамянаПо стъпките на Тамяна

Известен като царя на етеричните масла, днес тамянът получава заслужено голямо внимание, като едно от най-приложимите лечебни средства в света на ароматерапията. Етеричното масло от тамян притежава мощно противовъзпалително, болкоуспокояващо

error: Content is protected !!