БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА при поръчка над 120лв.
Господин Тамян Опознай, за да обикнеш The Esseterre – Дестилерия на dōTERRA в България

The Esseterre – Дестилерия на dōTERRA в България

Esseterre е най-голямата дестилерия в България, чиито дейности, свързани със земеделието и дестилационния процес, са съсредоточени в град Добрич, на 50 километра северно от Варна, където е основния център на производството на лавандула. Към момента Esseterre управлява 37 различни дестилационни съоръжения за производство на множество масла.

Чрез подхода на dōTERRA Co-Impact Sourcing® Esseterre в момента работи с над 100 фермери, които отглеждат лавандула и маточина. Ежегодно Esseterre произвежда на място повече от 50 000 килограма масло от лавандула и 1000 килограма масло от маточина.

Esseterre също така е основното дестилационно съоръжение на dōTERRA за внесена смола от тамян и смирна от Сомалиленд и Етиопия, които се дестилират целогодишно. Esseterre се превърна в световен лидер в качествената дестилация на смоли и добив на масло.

Esseterre е развиваща се компания и към момента е директен работодател на екип от над 90 щатни служители, сред които инженери, счетоводители, мениджъри логистика и технически експерти. Сезонно в компанията работят над 180 души. Индиректно тя подкрепя стотици земеделци от ферми, с които има сключени договори, техните щатни и сезонни служители, както и други експерти, като архитекти, инженери и изследователи.

Благодарение на отличните условия за растеж и квалифицираната работна ръка в България Esseterre разполага с богат списък от продукти. Esseterre е ключов производител на етерични масла за dōTERRA, включително производството на лавандула, дамаска роза, маточина, бял равнец и чубрица. Компанията също си партнира с други местни земеделски производители и дестилатори, с цел разширяване на производствения си капацитет.

С най-съвременната и модерна лаборатория за газова хроматография/масспектрометрия с пламъчно-йонизационен детектор в България се осигурява производството на най-качествените масла, като същевременно се изследва приложимостта на чисто нови масла за dōTERRA и се предоставят добри бонуси за фермерите.

Дестилерията на Esseterre се намира в покрайнините на индустриален град, заобиколен от много празни полета и изоставени складове – наследство от миналото на България, но не и от бъдещето и. Esseterre не е компания, която просто отглежда и дестилира лавандула. По-скоро целите ѝ са свързани с производството на най-висококачествените етерични масла за нуждите на dōTERRA, като същевременно съживява селскостопанското и индустриално наследство на страната, като по този начин изгражда по-силно днес и утре за земеделците и техните общности.

Реклама

Хареса ли Ви статията? Оставете Вашия коментар :)

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Може би ще сме полезни и с това...

Етерично масло от Дамаска Роза – БългарияЕтерично масло от Дамаска Роза – България

Сред символите на България е Дамаската роза. Тя се отглежда и култивира от векове. От нея, чрез дестилация и други процеси, се получава розово масло, намиращо широко приложение във фармацията

Етерично масло от Тамян doTERRA – Оман, Сомалия и ЕтиопияЕтерично масло от Тамян doTERRA – Оман, Сомалия и Етиопия

Тамянът е ценена търговска стока от древни времена от египтяните, асирийците, персите, македонците и кушитите. Тези скъпоценни смоли олицетворяват един от световните търговски пътища.

По стъпките на ТамянаПо стъпките на Тамяна

Известен като царя на етеричните масла, днес тамянът получава заслужено голямо внимание, като едно от най-приложимите лечебни средства в света на ароматерапията. Етеричното масло от тамян притежава мощно противовъзпалително, болкоуспокояващо

error: Content is protected !!