БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА при поръчка над 120лв.

The Esseterre – Дестилерия на dōTERRA в България

Esseterre е най-голямата дестилерия в България, чиито дейности, свързани със земеделието и дестилационния процес, са съсредоточени в град Добрич, на 50 километра северно от Варна, където е основния център на производството на лавандула. Към момента Esseterre управлява 37 различни дестилационни съоръжения за производство на множество масла.

Чрез подхода на dōTERRA Co-Impact Sourcing® Esseterre в момента работи с над 100 фермери, които отглеждат лавандула и маточина. Ежегодно Esseterre произвежда на място повече от 50 000 килограма масло от лавандула и 1000 килограма масло от маточина.

Esseterre също така е основното дестилационно съоръжение на dōTERRA за внесена смола от тамян и смирна от Сомалиленд и Етиопия, които се дестилират целогодишно. Esseterre се превърна в световен лидер в качествената дестилация на смоли и добив на масло.

Esseterre е развиваща се компания и към момента е директен работодател на екип от над 90 щатни служители, сред които инженери, счетоводители, мениджъри логистика и технически експерти. Сезонно в компанията работят над 180 души. Индиректно тя подкрепя стотици земеделци от ферми, с които има сключени договори, техните щатни и сезонни служители, както и други експерти, като архитекти, инженери и изследователи.

Благодарение на отличните условия за растеж и квалифицираната работна ръка в България Esseterre разполага с богат списък от продукти. Esseterre е ключов производител на етерични масла за dōTERRA, включително производството на лавандула, дамаска роза, маточина, бял равнец и чубрица. Компанията също си партнира с други местни земеделски производители и дестилатори, с цел разширяване на производствения си капацитет.

С най-съвременната и модерна лаборатория за газова хроматография/масспектрометрия с пламъчно-йонизационен детектор в България се осигурява производството на най-качествените масла, като същевременно се изследва приложимостта на чисто нови масла за dōTERRA и се предоставят добри бонуси за фермерите.

Дестилерията на Esseterre се намира в покрайнините на индустриален град, заобиколен от много празни полета и изоставени складове – наследство от миналото на България, но не и от бъдещето и. Esseterre не е компания, която просто отглежда и дестилира лавандула. По-скоро целите ѝ са свързани с производството на най-висококачествените етерични масла за нуждите на dōTERRA, като същевременно съживява селскостопанското и индустриално наследство на страната, като по този начин изгражда по-силно днес и утре за земеделците и техните общности.

Реклама

Хареса ли Ви статията? Оставете Вашия коментар :)

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Може би ще сме полезни и с това...

Етерично масло от Тамян doTERRA – Оман, Сомалия и ЕтиопияЕтерично масло от Тамян doTERRA – Оман, Сомалия и Етиопия

Тамянът е ценена търговска стока от древни времена от египтяните, асирийците, персите, македонците и кушитите. Тези скъпоценни смоли олицетворяват един от световните търговски пътища.

Етерично масло от Дамаска Роза – БългарияЕтерично масло от Дамаска Роза – България

Сред символите на България е Дамаската роза. Тя се отглежда и култивира от векове. От нея, чрез дестилация и други процеси, се получава розово масло, намиращо широко приложение във фармацията

CPTG – Сертифициран чист тестван класCPTG – Сертифициран чист тестван клас

Всяка партида етерични масла doTERRA преминава през множество строги тестове, за да се гарантира, че вие ​​и вашето семейство получавате само най-чистите, мощни и ефективни масла на земята.

error: Content is protected !!